[US Open] Cilic naar halve finale

Marin Cilic heeft ten koste van Tomas Berdych de halve finale van de US Open bereikt. De Kroaat (14) versloeg zijn Tsjechische tegenstander, als zesde geplaatst in New York, met 6-2, 6-4 en 7-6 (4). Cilic treft Roger Federer of Gaël Monfils in zijn eerste halve grandslamfinale sinds de Australian Open in 2010.

In het mannendubbelspel zijn de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan nog een overwinning verwijderd van hun honderdste toernooizege. In de halve finale klopten ze hun landgenoten Scott Lipsky en Rajeev Ram met 6-4, 4-6 en 6-3. Marcel Granollers en Marc Lopez (11) uit Spanje zijn in de finale de tegenstander van de Bryans. Zij versloegen Ivan Dodig uit Kroatië en Marcelo Melo uit Brazilië, de nummers vier van de plaatsingslijst met tweemaal 6-4.

Martina Hingis maakt kans op haar tiende grandslamtitel in het vrouwendubbelspel. De 33-jarige Zwitserse won samen met Flavia Pennetta uit Italië met 6-2 en 6-4 van de Zimbabwaanse Cara Black en Sania Mirza uit India, het als derde geplaatste duo. De Russinnen Jekaterina Makarova en Jelena Vesnina (4) bereikten de eindstrijd door de Japanse Kimiko Date-Krumm en Barbora Zahlavova Strycova uit Tsjechië met 7-5 en 6-3 te verslaan.

Voor Hingis is het haar twaalfde grandslamfinale in het vrouwendubbelspel. Van de voorgaande elf won ze er negen, de laatste in 2002. In het enkelspel won ze tussen 1997 en 1999 vijf grandslams. Tijdens een eerdere comeback in 2006 won ze bij de Australian Open de titel in het gemengd dubbelspel. Daarmee staat haar totaal aantal grandslamtitels op vijftien.