League of Legends krijgt nieuwe Lore

League of Legends is een game die van vele markten thuis is, maar op het gebied van verhaal viel het altijd toch een beetje tegen. Jarenlang vragen fans van de game al om meer verhaal en Riot gaat hier eindelijk gehoor aan geven. Niet de huidige lore wordt gebruikt, maar een totaal nieuw verhaal zal geschreven worden.

Riot heeft het druk de komende tijd; er komt een totaal geredesignde map aan, een nieuwe champion genaamd Azir is aangekondigd, de League of Legends wereldkampioenschappen staan voor de deur en nu wordt er dus ook een compleet nieuw verhaal voor League of Legends gemaakt. In plaats van kleine omschrijvingen per champion, zal het verhaal nu uitgebreid worden tot een hele wereld.

Op de site van League of Legends geeft het developersteam van Riot aan dat zij, toen League of Legends nog maar net uit was, de lore gebruikten om aan te geven hoe bepaalde dingen werkten. De spelers kregen te weten hoe het kwam dat zij champions konden beheersen. De motieven van de champions om te vechten in de league was bekend, evenals het hoe en waarom bepaalde champions met elkaar omgingen. Dit is echter te weinig voor een compleet verhaal en met de huidige lore in het achterhoofd is het niet makkelijk om steeds dingen toe te voegen, zonder andere dingen tegen te spreken.

Vandaar dat het development team van League of Legends aan de slag gaat met een compleet nieuw verhaal. In het nieuwe verhaal wordt Runeterra, de fictieve wereld van League of Legends, en haar vele locaties verder uitgelicht. Champions zouden daarnaast over heel de wereld reizen. Hierdoor kunnen onder andere ook meer evenementen gehouden worden die aan de lore vasthouden, zoals eerder al het Freljord-evenement werd gehouden in League of Legends.

LoL


Ionia

Shurima
Bilgewater