Guidetti alsnog verhuurd aan Celtic

John Guidetti maakt het seizoen toch op huurbasis af bij Celtic. De FIFA heeft donderdag groen licht gegeven voor de transfer. Guidetti leek op de laatste dag van de transferperiode al naar Celtic Park te verhuizen, maar de deal werd niet op tijd afgerond. Daardoor leek het erop dat de Zweedse aanvaller moest terugkeren bij Manchester City.

Celtic besloot bij de FIFA toch een poging te wagen om de speler vast te leggen. Donderdag heeft de wereldvoetbalbond de transfer dus alsnog goedgekeurd. Celtic heeft de komst van Guidetti inmiddels aangekondigd via de officiële website. De 22-jarige aanvaller droeg het afgelopen half jaar het shirt van Stoke City.

Eerder werd de flamboyante spits al met succes door The Citizens verhuurd aan Feyenoord. De Rotterdammers wilden Guidetti deze zomer opnieuw tijdelijk overnemen, maar dat bleek niet mogelijk. Eerder stalde City de Zweed al bij Burnley en IF Brommapojkarna, de club waar hij opgroeide.

Met Guidetti in de gelederen gaat Celtic op zoek naar de vierde landstitel op rij en de 46ste in totaal. Met zeven punten uit vier duels zijn The Bhoys stroef aan het nieuwe seizoen begonnen. Bij Celtic staan onder meer Derk Boerrigter en Virgil van Dijk onder contract.