Sneijder: "Slecht behandeld door Inter"

Wesley Sneijder kende een geweldig eerste seizoen bij Internazionale, maar daarna ging het bergafwaarts. Met hemzelf én met de club. In aanloop naar het oefenduel tussen Nederland en Italië werd Sneijder (30) door La Gazzetta dello Sport gevraagd naar zijn periode bij de Nerazzurri.

"Ik denk nog best vaak aan het seizoen waarin we de triplete wonnen met Inter", verklaart de Utrechter. "Het team waar we dat mee deden, werd binnen enkele seizoenen ontmanteld", vervolgt Sneijder, die zelf een roemloze aftocht richting Galatasaray maakte in de winter van het seizoen 2012/13. "Inter heeft mij slecht behandeld. Dat was het werk van bepaalde bestuurders."

Voorafgaand aan zijn transfer werd de kleine spelverdeler niet meer opgesteld. De club wilde namelijk van hem en zijn hoge salaris af, maar Sneijder liet zich niet zomaar wegjagen. Uiteindelijk bood Gala een oplossing.

"Ik houd van de club en ik hoop ook dat ze het goed doen. Met name voor de supporters vind ik het erg sneu dat de club is afgegleden. Ik hoop dan ook dat ze dit jaar de Scudetto weer kunnen winnen", aldus Sneijder, die inmiddels bij Galatasaray zijn draai heeft gevonden.

Maar de concurrentie in Italië is flink toegenomen de afgelopen jaren, weet ook Sneijder. "Juventus heeft veel gewonnen en AS Roma is aan een indrukwekkende opmars bezig. De teams uit Milaan raakten gewend aan het succes, maar het is een stuk lastiger geworden voor ze."