Ali B richt platenlabel op

Ali B heeft samen met Wudstik het label Machina Music opgericht. De rapper en de zanger willen hiermee in eerste instantie vooral muziek van Wudstik uitbrengen. Dat laat het managementkantoor van Ali B, Spec Entertainment BV, donderdag weten.

De 32-jarige Ali B en de even oude Wudstik kennen elkaar sinds 2002, toen ze beiden deelnamen aan De Grote Prijs van Nederland. Wudstik won er, als lid van de formatie DAC, de publieksprijs. De twee bleven elkaar volgen en zagen elkaar vorig jaar bij The Voice of Holland, toen Wudstik auditie deed en Ali B een van de juryleden was. Daarna besloten ze zakelijk met elkaar in zee te gaan.

Ali B heeft alvast goede hoop. "Wudstiks talent in combinatie met mijn ondernemersdrang is een recept voor heel mooie dingen", zegt de rapper in een verklaring. Ook Wudstik is enthousiast. "Ali doet geen beloftes, hij heeft zijn hart op zijn tong en maakt van alles een uitdaging of een missie. Dat in combinatie met zijn creativiteit en open mind maakt het een fijne gast om mee te werken."

Het eerste nummer dat onder het nieuwe label wordt uitgebracht is al bekend. Het nummer Mooi wordt uitgebracht als Wudstiks tweede kind wordt geboren. Zijn vriendin is deze maand uitgerekend. Hij is van plan de fans op de hoogte te houden via sociale media. Het vrolijke nummer is een ode aan zijn vriendin en daarnaast een metafoor voor de eerste release van het nieuwe label.