Dries Roelvink legt zoon uitgaansverbod op

Dries Roelvink wil zijn zoon voorlopig uit het Amsterdamse nachtleven houden. Dave Roelvink werkte zich de afgelopen tijd meerdere keren in de nesten na een avond feesten in de hoofdstad. "Het doet me pijn", zei vader Dries woensdagavond in RTL Boulevard.

"Laten we voorlopig daar eens mee beginnen, dat je niet meer naar het Leidseplein gaat voorlopig", heeft de zanger zijn zoon toegesproken. "Even niet meer een borrel halen, even rust en eens even kijken hoe je carrière verder gaat nu, want hier kan je een deuk van oplopen."

"Ik heb weleens betere weken gekend", geeft Dries toe. "Het grijpt me behoorlijk aan. Ik slaap er ook wat minder door. Zo langzamerhand ben ik er wel doodmoe van, ja."

Dave Roelvink bracht afgelopen weekeinde een nacht in de cel door, omdat hij tijdens een avondje stappen naar eigen zeggen het verkeerde meisje een tik op het achterwerk gaf. Zij haalde de politie erbij. Eerder dit jaar raakte hij ook al zijn rijbewijs kwijt na te hebben gefeest in de hoofdstad. Hij werd door de politie achter het stuur betrapt met een slok te veel op.

Dave was al in het nieuws omdat hij in verband werd gebracht met een roof in een villa, waar hij een feestje bouwde met vrienden. Er werd toen voor zestigduizend euro aan spullen gestolen. Dave verbleef daar enkele nachten voor in de cel. Bovendien doken twee filmpjes op waarin te zien is hoe hij zich door de dochter van de eigenaars van de villa oraal laat bevredigen.