Rol El Hamdaoui bij Fiorentina uitgespeeld

Mounir El Hamdaoui speelt minimaal het komende halfjaar in het tweede elftal van Fiorentina. De rol van de aanvaller bij de Italiaanse subtopper is uitgespeeld. Hij hoopte deze zomer te vertrekken uit Florence, maar tot een transfer kwam het niet. Trainer Vincenzo Montella vond het niet nodig om een rugnummer toe te wijzen aan de Marokkaanse aanvaller.

Het is de tweede mentale klap in korte tijd voor El Hamdaoui, die vorig seizoen werd verhuurd aan Málaga CF. Hij behoorde ook al niet tot de spelersgroep die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een trainingskamp afwerkte, omdat toen een vertrek uit Florence nog in de lucht hing.

Doordat de transfermarkt deze week is gesloten, hoeft El Hamdaoui niet te rekenen op een tussentijds vertrek. Hij heeft weinig kans op speeltijd bij Montella. De coach haalde hem in 2012 op bij Ajax, maar maakte amper gebruik van zijn diensten. El Hamdaoui speelde in zijn eerste seizoen negentien wedstrijden voor Fiorentina.

De Italianen namen hem twee jaar geleden voor 850.000 euro over van Ajax, dat al een jaar op hem was uitgekeken. El Hamdaoui speelde in het verleden voor onder meer Tottenham Hotspur, Willem II en AZ. Hij werd drie keer landskampioen in de Eredivisie: twee keer met Ajax, één keer met AZ.