Coureurs verdedigen Rosberg na Spa-incident

Nico Rosberg heeft steun gekregen van verschillende coureurs naar aanleiding van zijn aanrijding met teamgenoot Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van België. Rosberg werd uiteindelijk gestraft door zijn eigen team met een geldboete.

Red Bull-coureur Sebastian Vettel: "Ik denk dat het gewoon een race-incident was die geen discussie over de intentie waard is. Niemand rijdt met opzet zijn vleugel kapot en niemand wil schuldig zijn aan oneerlijk rijgedrag, want je bereikt er meestal niets mee."

Ferrari-coureur Fernando Alonso is het eens met de viervoudig wereldkampioen. "Het was een race-incident. Het is onmogelijk dat Nico zijn voorvleugel precies zo positioneerde dat hij een lekke band veroorzaakte bij de andere wagen. Dergelijke chirurgische precisie vind je alleen in het ziekenhuis."

"We zijn absoluut niet zó nauwkeurig. Ze raakten elkaar en het pakte verkeerd uit voor Hamilton. De situatie had ook omgedraaid kunnen zijn. Hamiltons band had intact kunnen blijven, terwijl Nico zijn voorvleugel moest gaan wisselen", zo vervolgde de Spanjaard.

De Mercedes-coureur kreeg ook bijval van Nico Hulkenberg: "Nico deed niets fout. Hij probeerde in te halen omdat hij sneller dacht te zijn."