Peter Jan Rens mag schoonmoeder niet

Peter Jan Rens heeft niet bepaald een fantastische relatie met zijn twintig jaar jongere schoonmoeder. "Toen ze anderhalf jaar geleden ontdekte dat Virginia verliefd op mij was, kreeg ik een mail waarin ze onomwonden duidelijk maakte dat ik van haar dochter af moest blijven", zegt de voormalige presentator tegen Story.

Het gaat zelfs zo ver dat het contact tussen Virginia en haar moeder een tijd lang vrijwel verbroken was. Dat heeft de liefde echter nauwelijks bekoeld, want de 61-jarige Rens heeft inmiddels een kind met zijn verloofde Virginia, die 42 jaar jonger is.

"Ze begrijpt niet wat ik in zo'n oude kerel zie", zegt Virginia. "En ze gelooft alle negatieve berichtgeving over Peter Jan, zoals de verhalen over zijn schulden. Ze heeft echter nooit de moeite genomen om naar Peter Jans kant van het verhaal te luisteren." Zo benadrukt Virginia dat de vaak genoemde schuld van haar verloofde inmiddels door de curator is afgehandeld en dat alle mensen die nu nog om geld komen zeuren, geen gelijk hebben. "Ik hoop dat mijn moeder zal bijdraaien en Peter Jan als mijn geliefde zal accepteren."

Virginia's moeder heeft echter laten weten volgende maand niet op de trouwdag aanwezig te zullen zijn, wat Virginia veel verdriet doet. Rens heeft dan ook al vaker geprobeerd de relatie met zijn schoonmoeder te lijmen. "Ik weet niet wat ik moet doen om haar ervan te overtuigen dat ik alleen maar serieuze bedoelingen met haar dochter heb. Dat Virginia de liefde van mijn leven is", zegt Rens.

Er is echter een lichtpuntje, de geboorte van dochter Djelisa, twee maanden geleden. Daardoor hebben Virginia en haar moeder weer contact, zij het moeizaam. "We zien elkaar geregeld", zegt Virginia. "Ik heb wel tegen mijn moeder gezegd dat ik Peter Jan niet de deur uit doe als ze langskomt. Dat zou waanzin zijn."

Rens houdt dan ook nog enige hoop dat zijn schoonmoeder bijtrekt en toch besluit op de trouwerij te komen. "Dat zou voor Virginia het mooiste huwelijkscadeau zijn."