Milow verzorgt titelsong The Boxtrolls

De Vlaamse zanger Milow heeft het nummer Tomorrow the Sun May Go speciaal gecomponeerd voor de vertoningen van The Boxtrolls in de Nederlandse bioscopen. Het lied is te horen tijdens de aftiteling van de animatiefilm, zowel in de Nederlands nagesynchroniseerde als in de Engels gesproken versie. Dat laat producent Universal dinsdag weten.

Tomorrow the Sun May Go beschrijft het verhaal van Eitjes, een mensenjongen die is geadopteerd door de Boxtrollen, kleine wezens die onder de grond leven. Als ze worden bedreigd, besluit Eitjes de mensen boven de grond om hulp te vragen.

"Toen ze mij vroegen of ik wilde meewerken aan de Boxtrollen heb ik niet lang moeten nadenken", zegt de 33-jarige Milow. "Het is de eerste keer dat ik een song lever voor de soundtrack van een film, iets wat ik altijd al heel graag wilde doen en ik hield meteen heel erg van de fijne personages en van de animatiestijl."

"Mijn nieuwe song Tomorrow the Sun May Go is een Beatle'esque liefdesliedje", omschrijft Milow zijn song. "Maar het gaat even goed over onvoorwaardelijke vriendschap en over aanvaard worden, thema's die heel erg universeel zijn."

Het nummer is alleen te horen in de Nederlandse bioscopen, niet de Vlaamse. Welk nummer in de originele versie is te horen, is onbekend.

In de Nederlands gesproken versie zijn onder meer de stemmen van Roman Derwig, zijn ouders Kim van Kooten en Jacob Derwig, Derek de Lint en Frank Lammers te horen. The Boxtrolls draait vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen.


Milow verzorgt titelsong The Boxtrolls (Foto: Novum)