Fatima Moreira de Melo zonder gŕne uit de kleren

Fatima Moreira de Melo trok zonder enig schaamtegevoel haar kleding uit voor de nieuwe RTL-serie Bluf. "Ik ben met weinig gêne opgevoed en uiteindelijk denk ik: ach, we zijn allemaal naakt geboren", doet Moreira de Melo uit de doeken voor de camera van Novum Nieuws.

Toch was het opnemen van de vrijscène met hoofdrolspeler Achmed Akkabi spannend voor de 36-jarige professioneel pokeraar. "Ik heb wel wat dingen moeten doen die als gênant bestempeld kunnen worden. Het is natuurlijk geen dagelijks gebruik dat je even met iemand anders het bed induikt. Ten minste, voor mij niet."

Door de scène uitgebreid door te nemen met Akkabi was het voor Moreira de Melo 'goed te doen'. "We hadden het erover hoe je zoiets normaal aanpakt, hoe het voor hem voelt. Dat stelde mij gewoon gerust." Moreira de Melo hoefde voor Bluf niet helemaal naakt. Hoeveel de kijker van haar lijf te zien krijgt, blijkt vanaf 11 september als de serie op de buis komt.

Volgens Akkabi, die in Bluf een succesvolle pokerspeler speelt, is Moreira de Melo een natuurtalent. "Ik was zeker onder de indruk. Niet alleen van haar pokerskills, maar ook acteren kan ze. Fatima is een hele mooie, naturel actrice. Hier en daar kon ze misschien een tip gebruiken, maar over het algemeen was meteen duidelijk dat ze dit gewoon kan." Moreira de Melo kon de cast op haar beurt ook de nodige adviezen gegeven. "Ik heb hen wat pokertips gegeven en zij mij wat acteertips."

De 20-jarige acteur denkt dat Moreira de Melo een glorieuze acteercarrière tegemoet kan gaan. "Ze kan het zeker." Of ze daadwerkelijk vaker gaat acteren, weet de oud-hockeyster nog niet. "Ik vond het heel leuk om te doen, zeker ook met deze cast. Ik weet nog niet wat voor rollen ik zou kunnen spelen, maar heb hier wel van genoten."