Honkbalwedstrijd neemt vier dagen in beslag

Een honkbalwedstrijd in Japan heeft maar liefst vier dagen in beslag genomen. In de Japanse high-schoolcompetitie namen Chukyo en Sotoku het tegen elkaar op in de halve finales, een wedstrijd die op donderdag begon.

Na de gebruikelijke negen innings stond het nog altijd 0-0, waardoor extra innings nodig waren. Na zes stuks besloot de scheidsrechter dat het genoeg was voor de dag en vroeg hij de teams de volgende dag terug te komen.

Ook op de tweede en derde dag bleek dat beide pitchers in topvorm waren, want niemand kon ook maar één run scoren en dus bleef de stand op 0-0. Pas op zondagochtend kon de captain van Chukyo in de 50e inning een double scoren, waarmee hij de stand op 2-0 bracht. Een teamgenoot volgde zijn voorbeeld en bracht de eindstand op 3-0. 

Opvallend was dat de pitchers van de teams geen enkele keer afgelost werden. Jukiya Ishioka, de verliezende pitcher, gooide 689 ballen. Taiga Matsui, de winnaar, deed het met maar liefst 709 pitches nog beter. Als de wedstrijd nog vier innings duurde zou de winnaar volgens de regels beslist moeten worden door middel van een 'drawing', aldus een Engelstalige Japanse site. In plaats van een tekening zou het waarschijnlijk om een loting zijn gegaan.

Enkele uren na het einde van de wedstrijd moest Chukyo overigens weer op het veld verschijnen voor de finale. Dat ging een stuk sneller, want nog dezelfde dag was de winst binnen.