Van Gaal doet late poging voor Nigel de Jong

Louis van Gaal is druk bezig om zijn selectie op de valreep nog te versterken. Nigel de Jong is nu het target van Manchester United. De Engelse grootmacht gaat een late poging doen om De Jong naar Old Trafford te halen, begrijpt Goal

De Jong heeft bij AC Milan een contract tot 2015, dus de Rosssoneri staan niet onwelwillend tegenover een verkoop. Met de transfer is een bedrag van ongeveer tien miljoen euro gemoeid. Milan heeft zich ondertussen reeds versterkt met Marco van Ginkel, die een jaar van Chelsea wordt gehuurd.

De zaakwaarnemers van De Jong hadden eerder in augustus al een ontmoeting met vice-voorzitter Ed Woodward, maar de gesprekken krijgen nu pas een vervolg. United zal echter haast moeten maken om de transfer op tijd af te kunnen ronden. De 29-jarige Oranje-international ziet een overstap naar de Premier League zelf wel zitten. Ten eerste is de coimpetitie bekend wegens zijn periode bij Manchester City en daarnaast heeft De Jong een goede band met manager Louis van Gaal.

Van Gaal neemt tegelijkertijd afscheid van diverse spelers. Zo keert Shinji Kagwa terug naar Borussia Dortmund en lijkt het erop dat Danny Welbeck en Javier Hernández ook vertrekken. Met Marcos Rojo, Ángel di María en Blind kwamen er al drie spelers tijdens het bewind van Van Gaal. De eerste drie wedstrijden in de Premier League leverden echter geen zege op.