Staking behandelcentrum ebola voorkomen

De autoriteiten in Sierra Leone hebben zondag een staking van medewerkers van een behandelcentrum voor ebolapatiënten in het oosten van het land voorkomen. De medewerkers krijgen vanaf maandag beschermende uitrusting en een 'maandelijkse toelage' voor hun gevaarlijke werk, zei een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid in Freetown.

Het oosten van Sierra Leone is een regio die door de huidige uitbraak van het ebolavirus in West-Afrika het zwaarst is getroffen. De ziekte heeft tot nog toe aan meer dan 1500 mensen het leven gekost. Medisch en verpleegkundig personeel zijn het kwetsbaarst: van de 240 hulpverleners die besmet zijn geraakt, is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meer dan de helft overleden.

De WHO geeft 'hoogste prioriteit' aan het indammen van het virus in het laatste land waar het is opgedoken, Senegal. In de Senegalese hoofdstad Dakar is bij een 21-jarige student uit Guinee het virus vastgesteld. Met hem gaat het volgens een arts inmiddels 'erg goed', maar de autoriteiten zijn dringend op zoek naar mensen met wie hij in contact is geweest.