IS publiceert weer onthoofding

Islamitische Staat (IS) heeft donderdag weer een video vrijgegeven waarin te zien is hoe een gijzelaar wordt onthoofd. Dit keer executeren ze naar verluidt een Koerdische gevangene. De video, met de naam Een boodschap in Bloed, is bedoeld als waarschuwing tegen troepen die strijden tegen de extremistische groep in het noorden van Irak.

In het filmpje zijn aan het begin 15 mannen in oranje overalls te zien. Het zou gaan om Koerdische gevangenen. Eén van hen wordt later onthoofd voor een moskee in de Iraakse stad Mosul. Hij wordt omringd door drie gemaskerde mannen in zwarte kleding. Twee van hen houden geweren vast. Mosul iséén van de bolwerken van de strijders van IS.

De jihadisten waarschuwen in het Arabisch dat nog meer gijzelaars zullen worden vermoord als de Koerden de Amerikanen blijven steunen in Noord-Irak, schrijft de BBC. In het filmpje zijn rond het moment van de onthoofding beelden gemonteerd van de Amerikaanse president Barack Obama en minister John Kerry van Buitenlandse Zaken.

IS publiceerde vorige week ook al een video van een onthoofding. De Amerikaanse journalist James Foley werd toen vermoord. Het filmpje Een boodschap aan Amerika leidde wereldwijd tot grote verontwaardiging.