Waterpolosters naar kwartfinale WK onder 18

De Nederlandse waterpolosters hebben zich op het WK onder 18 geplaatst voor de kwartfinales. In Madrid werd Australië in de achtste finale met 13-8 opzij gezet. Nederland speelt vrijdag tegen de Verenigde Staten voor een plek in de halve finale.

De Nederlandse dames begonnen niet al te sterk en stonden na de eerste periode met 2-3 achter. Daarna ging het echter beter, nadat Lizette Rozeboom al snel in de tweede periode de gelijkmaker scoorde. Via Rozeboo, Maud Megens en een Australische treffer stond het halverwege 5-4 voor Nederland.

In de derde periode bleef Nederland doorgaan en kwam het dankzij Ilse Koolhaas al snel op 6-4. Megens breidde de voorsprong uit en met nog ongeveer drie minuten te spelen maakte Maud Koopman 8-5, wat de eindstand was na drie periodes.

Het laatste kwart stond bol van de scores, in eerste instantie vooral aan Nederlandse kant. Rozeboom, Maartje Keuning en daarna nog een keer hetzelfde duo brachten Nederland naar een voor Australië onoverkomelijke 12-5 voorsprong. De Aussies deden daarna nog wel wat terug, maar het was al veel te laat. Nederland kon de wedstrijd met 13-8 afmaken.

De kwartfinale tegen de VS zal vrijdag om 15.30 uur gespeeld worden. De Spaanse zwemfederatie laat alle wedstrijden live zien via hun officiële YouTube-kanaal.