[Eredivisie] Preview speelronde 4

Vanaf vanavond gaat in de Eredivisie speelronde vier van start. In deze speelronde staan uiteraard weer negen wedstrijden op het programma, waarbij de confrontaties van zondag tussen PSV en Vitesse én FC Twente en Feyenoord de belangrijksten zijn.

Voor het zover is trappen vanavond om 20.00 uur Go Ahead Eagles en Willem II de speelronde af. De Tilburgse boekten vorige week een fraaie 3-0-zege op AZ. Ook Go Ahead Eagles kon weer een punt aan het totaal voegen. In eigen huis hielden de Deventenaren mede-promovendus FC Dordrecht op een doelpuntloos gelijkspel. Van de elf onderlinge duels tussen beide ploegen wonnen de Eagles er zes en Willem II slechts twee.


Nick Marsman (l) in duel met Feyenoord speler Lex Immers (PRO SHOTS / Jasper Ruhe)

Een dag later is het onder meer de beurt aan Excelsior en Heracles Almelo. Dit affiche staat pas voor de zesde keer in de Eredivisie op het programma. Drie jaar geleden wonnen de Heraclieden voor het laatste: 2-0. De Kralingers waren drie keer de besten. Toch is vooral Heracles Almelo toe aan een zege. De ploeg verloor de eerste drie competitiewedstrijden, waardoor men in het Polman-stadion inmiddels al spreekt van een crisis.

Ook sc Heerenveen en FC Utrecht gaan zaterdagavond de strijd aan. Voor de Domstedelingen is het duel tegen de Friezen de 1.500e op het hoogste niveau. Bovendien hebben de mannen van trainer Rob Alflen vertrouwen kunnen tanken. Vorig weekend werd met 2-1 gewonnen van Feyenoord. sc Heerenveen hield datzelfde Feyenoord een weekend eerder op een gelijkspel (1-1). Op de ranglijst is het verschil tussen beide ploegen minimaal: slechts twee punten.


Mark van der Maarel (l) probeert Daley Sinkgraven af te stoppen (r) (PRO SHOTS / Jan Kanning)

PSV en Vitesse trappen de Eredivisie-zondag om 12.30 uur af. De Arnhemmers hebben het meestal erg lastig tegen de ploeg uit Eindhoven. Van de 29 onderlinge wedstrijden in Eindhoven wonnen de rood-witten er liefst 21. Toch heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu een rekening te vereffenen. Vorig seizoen werd het namelijk 2-6 voor de Arnhemmers. Een zege is voor Vitesse sowieso welkom. De laatste tien competitiewedstrijden werden niet meer gewonnen.

Aan het einde van de zondag moeten FC Twente en Feyenoord voor het slotstuk gaan zorgen. In het verleden stonden de ploegen al 48 keer tegenover elkaar. Zowel de Tukkers als de Rotterdammers wonnen veertien keer. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel (2-2), waarna de ploeg uit Enschede in de Kuip met 4-1 won. FC Twente is na drie competitieduels nog ongeslagen, maar moet daar eigenlijk niet tevreden mee zijn. Alle wedstrijden eindigden namelijk in een gelijkspel.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
29 aug om 20.00 uur Go Ahead Eagles - Willem II FOX Sports 1
29 aug om 20.30 uur Voetbal International RTL 7
29 aug om 22.55 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 2
30 aug om 18.30 uur sc Cambuur Leeuwarden - ADO Den Haag FOX Sports 1
30 aug om 19.45 uur FC Dordrecht - AZ FOX Sports 3
30 aug om 19.45 uur Excelsior - Heracles Almelo FOX Sports 5
30 aug om 20.45 uur sc Heerenveen - FC Utrecht FOX Sports 1
30 aug om 22.35 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
31 aug om 00.55 NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 3
31 aug om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
31 aug om 12.30 uur PSV - Vitesse FOX Sports 1
31 aug om 14.30 uur FC Groningen - Ajax FOX Sports 1
31 aug om 14.30 uur NAC Breda - PEC Zwolle FOX Sports 3
31 aug om 16.45 uur FC Twente - Feyenoord FOX Sports 1
31 aug om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
31 aug om 22.15 uur NOS Studio Voetbal NPO 1