PVV int ook volledige kantoorkostenvergoeding

PVV-leider Geert Wilders was altijd fel tegen de riante 'kantoorkostenvergoeding' die Europarlementariërs ontvangen bovenop hun salaris, maar nu blijkt dat zijn eigen partijgenoten de volledige mep innen. Het AD schrijft donderdag dat nieuwe PVV'ers in Brussel ruim tien keer meer geld voor onkosten incasseren dan hun voorgangers.

Europarlementariër Olaf Stuger bevestigt het bericht tegenover de krant. De nieuwe PVV-fractie is volgens hem tot de conclusie gekomen dat hun voorgangers te sober waren. "Achteraf bleek 400 euro voor kantoorkosten te weinig." De PVV'er incasseert nu maandelijks het volledige bedrag van 4299 euro belastingvrij bovenop een maandsalaris van 8000 euro.

Alleen als na een jaar blijkt dat niet alles wordt gebruikt, wordt het geld teruggeven, stelt Stuger tegenover het AD.

Update 12:43
Het is een 'suggestie' dat PVV'ers in het Europees Parlement de 'maximale kantoorkostenvergoeding' van bijna 4300 euro per maand gebruiken. Dat zegt fractievoorzitter Marcel de Graaff donderdag in een 'kwade' reactie op berichtgeving in het AD. Volgens hem blijft de PVV de EU 'keihard bestrijden' over de vergoeding.

"Het geld moet worden besteed volgens de regels van het Europees Parlement om effectief te kunnen werken als parlementslid", laat De Graaff in een schriftelijke reactie weten. "Daar gaan wij zorgvuldig mee om. Wij laten dit jaarlijks controleren door een accountant die tevens erop toeziet dat het onbestede bedrag wordt teruggestort.