Thijs Römer zou alcoholist kunnen zijn

Het is te hopen dat Thijs Römer niet zonder werk komt te zitten. De acteur denkt dat hij zich dan wel eens zou kunnen ontpoppen als alcoholist. "Als ik niets zou hoeven, zou ik met hart en ziel alcoholist zijn", zegt de 36-jarige acteur in het tijdschrift JFK. "Dagelijks in een roes verkeren lijkt me heerlijk."

Römer grijpt graag naar de fles als hij niet hoeft te werken. "Als ik doe waar ik zin in heb, drink ik elke dag. En drink ik elke dag ook lekker door", zegt de acteur. "Dat kan ik echter ook wel beteugelen hoor, maar dat doe ik eigenlijk vooral voor mijn werk."

Voor Römer kan een glaasje helpen om te ontsnappen aan de sleur. "Soms heb ik last van de alledaagsheid van het bestaan. Na twee gintonics krijgt het allemaal een iets surreëler karakter. Daar gedij ik wel bij."

Wel moest de acteur voor zijn rol in de nieuwe tv-serie Nieuwe Buren, dat vanaf 14 september wordt uitgezonden, van zichzelf een halfjaar stoppen met drinken. "Ik heb echt moeten afkicken, maar na twee maanden merkte ik dat ik minder slaap nodig had, mijn ogen beter werden en mijn geheugen scherper werd. De geneugten van een nuchter leven."

Hoewel de acteur zijn werk serieus neemt, wil hij graag beter worden. Römer hoopt over tien jaar 'een goed acteur te zijn'. "Over tien jaar ben ik 46. Toen ik de acteerdrift in mijzelf ontdekte, wist ik dat ik pas echt goed zou gaan worden tussen mijn veertigste en mijn vijftigste. Moet te doen zijn."