Begrotingsoverleg weer hervat

De financieel specialisten van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP zijn woensdagmiddag opnieuw bijeengekomen voor overleg over de begroting voor volgend jaar. Een akkoord is naar verwachting zeer nabij.

"We zijn er bijna uit", zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) voor aanvang van het overleg, dat plaatsvindt op het ministerie van Financiën. "Ik denk dat we een heel eind kunnen komen", voegde PvdA-Kamerlid Henk Nijboer daar even later aan toe.

"We zitten in de afrondende fase", zei ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten. "We moeten overeenstemming bereiken over het hele pakket" Volgens D66-Kamerlid Wouter Koolmees moest er nog een aantal analyses worden gemaakt, en worden die woensdagmiddag besproken. "We moeten eruit komen", zei SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf.

VVD-Kamerlid Mark Harbers sprak over de 'spreekwoordelijke laatste puntjes'. "We proberen zo veel mogelijk waar we kunnen de pijn te verzachten, maar daar tegenover staat dat er ook nog maatregelen zijn die mensen volgend jaar gaan voelen in de portemonnee. We hopen dat dit alles bij elkaar tot een licht positief effect leidt voor de mensen."