Geen nieuwe menselijke resten MH17

Inwoners van het gebied in Oekraïne waar vlucht MH17 neerstortte hebben vooralsnog geen melding gemaakt van de vondst van stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen. Dat heeft het kabinet woensdag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

"Op de telefonische meldpunten zijn tot aan het moment van verzenden van deze brief geen meldingen over vondsten van stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen binnengekomen", staat in de brief. Inwoners werd de afgelopen tijd gevraagd uit te kijken naar stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers van de vliegramp.

Ministers van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA), minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) laten in de brief over de nasleep van de vliegramp verder weten dat het kabinet zich blijft inzetten om toegang te krijgen tot de rampplek.

"Teneinde een veilige omgeving en een ongestoorde en onafgebroken hervatting van de repatriëringsmissie te bewerkstelligen, blijft Nederland zich internationaal inspannen voor de zo spoedig mogelijke totstandkoming van een volledig staakt-het-vuren", schrijven de bewindslieden. "Hierbij vraagt Nederland in het bijzonder aandacht voor een staakt-het-vuren op en rond de rampplek van MH17."