EA kan miljard verdienen met extra content

John Resseburg, woordvoerder van Electronic Arts, heeft laten weten dat EA maar liefst een miljard dollar omzet kan draaien, enkel door de verkoop van extra content die niet standaard in een game zit.

Dit liet hij weten tijdens een interview waar men het vooral had over de Madden NFL 15, een American Footballgame die sinds dinsdag te koop is. Behalve DLC wordt dit bedrag voor een groot deel gerealiseerd door aankopen in sportsgames. Het Ultimate Team concept, wat in onder andere Madden NFL, FIFA en NHL zit, zorgt voor honderden miljoenen dollars. Mensen kunnen voor deze gamemode zogenaamde coins kopen en deze weer spenderen aan spelers, stadions en tenues. Deze kan je gebruiken om je ideale team te maken en te gebruiken tegen andere spelers.

Van Madden NFL 15 wordt verwacht dat deze 300 miljoen dollar zal opleveren, 250 miljoen dollar door de verkoop van het spel en liefst vijftig miljoen dollar door de verkoop van coins via Ultimate Team. Behalve sportsgames brengt EA dit jaar ook nog De Sims 4 uit, waarvan wordt verwacht dat die ook sterk zal bijdragen aan die miljard dollar, door middel van de verkoop van uitbreidingen.

EA kan miljard verdienen met extra content