Miley Cyrus harkt tonnen binnen voor goed doel

Miley Cyrus heeft met een gewiekste actie bij de MTV Video Music Awards al meer dan twee ton bij elkaar geschraapt voor dakloze jongeren in Los Angeles. Dat schrijft The New York Times. Een dakloze jongen nam zondagavond een award voor haar in ontvangst en verwees tijdens zijn speech naar de Facebook-pagina van Cyrus, waar een link te vinden was voor een donatie aan de organisatie My Friend's Place.

Mensen die voor 21 september een bijdrage leveren, maken kans op een ontmoeting met de 21-jarige Cyrus als zij met haar Bangerz-toer neerstrijkt in Rio de Janeiro. Donaties vanaf vijftig dollar worden beloond met een T-shirt en voor 125 dollar krijg je een hoodie.

Cyrus deed vorig jaar veel stof opwaaien met haar optreden bij de MTV Video Music Awards en vond daarom dat ze ook dit jaar iets bijzonders moest doen, vertelde ze maandag in het radioprogramma van Ryan Seacrest. Na haar beruchte getwerk met Robin Thicke realiseerde de zangeres zich naar eigen zeggen dat ze haar faam ook kon inzetten voor het goede doel.