'Noorse man meldt zich in Rotterdam voor moord'

Een 23-jarige man uit Noorwegen heeft zich maandagmiddag bij de politie in Rotterdam gemeld, omdat hij in zijn thuisland gezocht wordt voor de moord op zijn stiefvader. Dat meldt de Noorse krant Aftenposten.

De politie in Rotterdam bevestigt dat de man zich heeft aangegeven, maar kan niet zeggen om welk misdrijf het gaat. "Hij meldde zich rond 13.00 uur bij het hoofdbureau en gaf aan dat hij werd gezocht voor een misdrijf in Noorwegen. Wij hebben dat vervolgens gecheckt en de man bleek inderdaad internationaal gesignaleerd te staan", vertelt een woordvoerder.

De Noor is daarop aangehouden en zit momenteel vast. De Rotterdamse politie heeft daarna contact opgenomen met collega's van de politie in Noorwegen. "De zaak is vervolgens overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Die gaan onder meer bekijken of en wanneer de man wordt uitgeleverd", zegt de woordvoerder.

De man is volgens Aftenposten schuldig aan de moord op zijn 58-jarige stiefvader. Het slachtoffer werd vorige week aangetroffen in een bos in de buurt van de stad Lillehammer. Zijn lichaam was in stukken gesneden en de 23-jarige Noor had geprobeerd de lichaamsdelen daarna te verbranden.