Veel schade in woning Assen door vuurwerkbom

Een vuurwerkbom heeft in een woning in Assen veel schade aangericht. Dat meldt de politie zondag. De bom werd zaterdagnacht door de brievenbus naar binnen gegooid. Daardoor kwam de hele woning vol rook te staan en werd de hal ernstig beschadigd.

De bewoners, die wakker schrokken van het incident, moesten het huis aan de Deelheugte verlaten. Vlak na de explosie zagen zij een auto wegrijden die nog geen vijftig meter verderop tegen een boom tot stilstand kwam. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Getuigen zagen een gewonde man en vrouw de auto verlaten. Al snel werd duidelijk dat een 24-jarige vrouw uit Assen vermoedelijk in de auto had gereden. Later die nacht controleerden agenten een taxi in de Drentse plaats. Daarin bleek de 24-jarige vrouw samen met een 23-jarige plaatsgenoot te zitten.

Het duo was gewond. Ze zaten allebei onder het bloed. De politie had dan ook het sterke vermoeden dat de twee de vuurwerkbom hadden afgestoken en vervolgens in hun vlucht tegen de boom waren gereden. Ze werden daarom gearresteerd.

Na controle bleek het rijbewijs van de 24-jarige vrouw te zijn ingevorderd. Ze mocht dus helemaal niet rijden. Bovendien wist de eigenaar van de auto niet dat de vrouw het voertuig had meegenomen. De eigenaar en de bewoners van de woning aan de Deelheugte hebben aangifte gedaan. De vrouw en de 23-jarige man zitten vast.