Missie liftende robot geslaagd!

HitchBot heeft zijn missie volbracht! In iets minder dan een maand tijd is het dit vriendelijke robotje gelukt om van de ene kant van Canada te liften naar de andere kant van dit enorme land.

We hebben er al eerder over bericht en elk cynisch geluid kan de vuilnisbak in. Elk weldenkend mens die ooit wel eens een Star Wars-film gezien heeft wist het allang: robots en mensen zijn prima in staat met elkander samen te werken en te vertrouwen.

Tijdens zijn reis was het robotje volledig afhankelijk van de meest succesvolle primaatsoort. Zelfstandig bewegen kan de kleine held niet, zijn weldoeners moesten hem optillen en in de gordels hangen. Daarna kon HitchBot een praatje beginnen, over zijn reis vertellen en foto's maken.

Helemaal ongeschonden is HitchBot er niet vanaf gekomen. Tijdens barre tocht van Halifax naar Victoria is het plastic dat zijn LED-scherm moest beschermen gescheurd en heeft het robotje niet meer zo'n vlotte babbel als aan het begin van de reis.

De onderzoekers zijn dik tevreden over het resultaat. Via dit experiment hoopt men wat meer te leren over (toekomstige) interacties tussen mens en machine. HitchBot bleek charmant en sociaal genoeg om in totale afhankelijkheid een behoorlijke trip te maken.