Liverpool biedt Eto'o 1-jarig contract

Liverpool heeft Samuel Eto’o een aanbieding gedaan. De voormalige spits van Chelsea kan voor een seizoen tekenen op Anfield, weet Goal. Na Mario Balotelli wil manager Brendan Rodgers zijn selectie ook versterken met Eto'o, die eerder in de belangstelling stond van Ajax.

Eto'o is transfervrij nadat hij Chelsea eerder deze zomer verliet. Verschillende clubs uit Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten zaten achter de handtekening van de 33-jarige spits aan. De Kameroense international wil graag in de Premier League blijven spelen en kan dat bij The Reds. Ook Everton was in de race voor Eto'o, maar het is Liverpool dat de meeste kans heeft op zijn handtekening.

Liverpool heeft Eto'o een 1-jarig contract aangeboden, met een optie voor nog een jaar, waarbij hij 75.000 pond per week (94.000 euro) gaat verdienen. Via bonussen kan zijn salaris nog oplopen, meldt Goal. Mochten Eto'o en Balotelli daadwerkelijk allebei tekenen bij Liverpool, dan wordt het de tweede keer dat zij een spitsenduo gaan vormen. Eerder deden ze dat al bij Inter.