[EL] Uitslag Zorya Luhansk - Feyenoord

Feyenoord heeft een redelijk gunstige uitgangspositie voor het bereiken van de groepsfase van de Europa League. In Oekraïne werd het 1-1 tegen Zorya Luhansk.

Luhansk begon de wedstrijd, die vanwege de onrust in Oost-Oekraïne werd gespeeld in de hoofdstad Kiev, afwachtend. Feyenoord mocht het spel maken maar had daar moeite mee. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd, maar de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was direct raak. Bilyi schoot raak uit een vrije trap. Vervolgens ging het tempo omhoog en met resultaat, nog voor rust werd het 1-1. Uit een voorzet van Wilkshire kon Te Vrede de bal intikken.

In de tweede helft waren de kansen lange tijd voor Luhansk. Malynovskyj en Boedkivskij hadden goede kansen, maar Mulder bracht redding. Feyenoord wankelde, maar doorstond de moeilijke fase. In de slotfase had Feyenoord zelf nog goede kansen om de wedstrijd te winnen, maar Te Vrede, Immers en Vilhena misten de mogelijkheden.

Zorya Luhansk

1 - 1

Feyenoord

27' Bilyi    38' Te vrede

Gele kaart: Tsjaikowsky, Boedkivskij (Zorya Luhansk), Boëtius, Kongolo, (Feyenoord)

Stadion: Valeri Lobanovski-stadion, Kiev