Paul de Leeuw trekt pubers de keuken in

Paul de Leeuw gaat in zijn nieuwe programma het gesprek aan met pubers. "Het idee is dat we in de keuken gesprekken voeren", vertelt De Leeuw donderdag bij de perspresentatie van BNN-VARA. Het programma heeft als werktitel Pauls Pokkepubers. De Leeuw heeft zelf twee zoons in de puberleeftijd.

"Dan vraag ik bijvoorbeeld: mag ik je laatste smsje zien?" Op die manier ontstaan volgens De Leeuw heel interessante gesprekken. Dat lijkt wellicht op het programma Taarten van Abel, waarin de presentator met kinderen taarten bakt terwijl hij ze interviewt. Daar lijkt het volgens De Leeuw niet op. "Nee, dit is meer op de humor."

Het nieuwe programma van De Leeuw moet volgend jaar op televisie komen. De tv-maker liet donderdagmiddag weten een goed gesprek te hebben gevoerd met de publieke omroep over zijn uitstapje naar RTL. "Het is weer goed."

De Leeuw was bij RTL onder meer te zien als panellid van Wie Ben Ik? en presentator van het programma Het Zijn Net Mensen. Voor het nieuwe seizoen maakt hij voor RTL het praatprogramma Roodkapje.