99-jarige naait elke dag een jurkje

De 99-jarige Lillian Weber snapt dat door niets te doen er ook niets zal veranderen in de wereld. Ze draagt daarom haar eigen steentje bij door elke dag een jurk te naaien voor het goede doel.

Als deel van een hulpgroep die 'Little Dresses for Africa' heet maakt ze elke dag een jurkje voor Afrikaanse kinderen die ze nooit zal ontmoeten. Toch is ze zeer gedreven.

"Ik zou er waarschijnlijk twee per dag kunnen maken, maar ik maak er maar één", zegt ze. "Ik moet bezig zijn." In de afgelopen twee jaar maakte ze reeds 840 jurkjes.

Ze hoopt er nog minstens 160 meer te maken vóór 6 mei 2015. Dan wordt ze 100 jaar oud en zou ze duizend jurkjes gemaakt hebben. Alle jurkjes worden voorzien van aparte stiksels en individuele patroontjes.

Lillian begint 's ochtends aan haar werk, neemt rond het middaguur pauze en gaat dan in de namiddag weer verder. Ze is inmiddels voor de Pay It Forward-award genomineerd. Tonya Urbatsch, die haar nomineerde, stelt: "Ze is iemand om tegenop te kijken. Iemand die niet niks doet en haar leven verkwist."

"Als ik de 1000 ooit haal, als dat lukt, zal ik niet stoppen", zegt ze. "Ik blijf doorgaan omdat er geen reden is om niks te doen."

Mede dankzij Lillians werk heeft Little Dresses for Africa sinds de oprichting in 2008 ruim 2,5 miljoen jurkjes kunnen distribueren in Afrikaanse weeshuizen, kerken en scholen.

Het bronartikel bevat videobeelden van de bezige hoogbejaarde.