Russen sluiten filialen McDonald's

Vier Russische vestigingen van McDonald's moeten hun deuren sluiten. Volgens een Russische toezichthouder voor voedselveiligheid hebben de vestigingen van de Amerikaanse fastfoodketen meerdere hygiëneregels overtreden, meldt persbureau Reuters woensdag.

McDonald's bestudeert het besluit van de toezichthouder en neemt de 'benodigde stappen om de restaurants zo snel mogelijk weer open te krijgen', aldus een Russische woordvoerder van McDonald's tegen het Britse persbureau.

Drie van de vier restaurants die gesloten zijn, zijn in Moskou gevestigd, meldt de BBC. De keten heeft in Rusland 435 restaurants.

Toezichthouder Rospotrebnadzor laat in de beslissing de fastfoodketen aan te pakken mogelijk meer motieven meewegen dan louter de voedselveiligheid, denken Amerikaanse media.

Begin deze maand werd een goedkoop Amerikaans bourbonmerk al verboden omdat er giftige stoffen zouden zijn aangetroffen in de drank. Ook bier en wodka uit Oekraïne moesten er eerder deze maand aan geloven. Sinds de sancties die het Westen en Rusland elkaar oplegden, worden merken uit de sanctielanden veel strenger beoordeeld door de voedselwaakhond.