Tiësto nog net in top drie best betaalde dj's

Tiësto behoort nog steeds tot de bestbetaalde dj's ter wereld, maar zakt wel weg. Tijs Verwest heeft het afgelopen jaar 28 miljoen dollar bij elkaar geharkt, rekende zakenblad Forbes uit. Vorig jaar kreeg de 45-jarige Tïesto nog 32 miljoen bijgeschreven op zijn rekening. Tiësto zakt voor het tweede jaar op rij een plaats op de lijst.

Tiësto wordt dit jaar voorbijgestevend door David Guetta. De Fransman draaide dertig miljoen dollar bij elkaar. Verwest moet zijn derde plek delen met de 24-jarige Avicii. De Zweed, stijgt aanzienlijk, vooral door het succes van zijn album True. Vorig jaar stond Avicii met een salaris van twintig miljoen dollar op de zesde plek.

Calvin Harris is voor het tweede jaar op rij 's werelds best betaalde dj. De Schot kreeg dit jaar 66 miljoen dollar op zijn rekening bijgeschreven. Vorig jaar werd zijn jaarinkomen door Forbes nog geschat op 46 miljoen dollar.

Naast Tiësto boerden ook de Nederlanders Afrojack, Hardwell en Armin van Buuren goed. Nick van de Wall sprokkelde volgens Forbes 22 miljoen dollar bij elkaar, onder meer dankzij lucratieve deals met Nike en G-Star. Afrojack staat daarmee op de zesde plek in het Forbes-lijstje.

Hardwell, die zich momenteel 's werelds beste dj mag noemen, komt dit jaar voor het eerst voor in het lijstje der rijken. De 26-jarige Bredanaar, die zijn stadgenoot Tiësto als grote voorbeeld ziet, zag zijn bankrekening groeien met dertien miljoen dollar. Daarmee verovert Robbert van de Corput de elfde plek en doet hij het net iets beter dan Armin van Buuren. Hij staat met een geschat inkomen van twaalf miljoen op een gedeelde twaalfde plek.

Forbes maakt geregeld lijstjes over de inkomsten van artiesten. Daarvoor maakt het zakenblad gebruik van gegevens van concertorganisatoren, maar kijkt ook naar muziek- en merchandiseverkoop. Verder raadpleegt Forbes promotors, managers, advocaten en soms de artiesten zelf.