Meisje na 37 jaar herenigd met ouders

JIang Ai-wu was zes jaar oud toen ze per ongeluk op de verkeerde trein stapte . Met verstrekkende gevolgen: het meisje vond nooit meer de weg naar huis en groeide ergens anders op. 700 kilometer verwijderd van haar ouders.

Na de constatering 'volgens mij zit ik in de verkeerde trein', deed Ai-wu nog verwoedde pogingen om thuis te komen, maar helaas bleek ze een groot talent voor in de verkeerde trein te stappen te hebben. Uiteindelijk kwam ze terecht in de provincie Xuhzou, op een flinke afstand van haar ouders die in Hunan woonden.

Ondanks dat de autoriteiten hun best deden haar te helpen, lukte het Ai-wu nooit meer om thuis te komen. Ze wist haar eigen adres niet eens. In Xuhzou kreeg zij haar eigen leven op de rails en kreeg zelf een dochter. Eentje die waarschijnlijk nooit met de trein mocht.

Nu, 37 jaar later is er eindelijk verlossing voor de inmiddels 43-jarige Ai-wu. Via een website voor vermiste personen kwam zij ma en pa weer op het spoor. Een telefoontje zette het sein op groen en het gezin is weer helemaal herenigd. "We hebben heel veel in te halen, ik heb een hele nieuwe familie die ik moet leren kennen", aldus een dolgelukkige Ai-wu.