[PL] Chelsea start seizoen met zege op Burnley

Chelsea is het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen met een uitzege. De ploeg van trainer José Mourinho kwam tegen Burnley weliswaar vroeg op achterstand, maar stelde daarna orde op zaken: 1-3. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Scott Arfield liet het publiek op Turf Moor door zijn openingstreffer in de veertiende minuut even geloven dat er een stunt in de maak was. De promovendus kon echter maar drie minuten genieten van die voorsprong. Diego Costa, voor veel geld overgekomen van Atlético Madrid, maakte gelijk. André Schürrle (21e) en Branislav Ivanovic (34e) bezorgden Chelsea vervolgens de overwinning.

Dankzij de 3-1 zege is Chelsea na de eerste speeldag koploper in de Premier League. Manchester City heeft hetzelfde doelsaldo (2-0), maar iets minder gescoord.