Saturday Night Live grote winnaar Creative Emmy's

Saturday Night Live heeft zaterdag vijf Creative Arts Emmy Awards gewonnen. De sketchshow was daarmee de grote winnaar bij de uitreiking van de Amerikaanse tv-prijzen, een opwarmer voor de prijzenregen van volgende week. Dan worden de Primetime Emmy Awards uitgereikt in de grote categorieën. De Creative Arts Emmy Awards zijn voor de kleinere categorieën.

Saturday Night Live won onder meer in de categorie beste gastacteur dankzij het optreden van Tonight Show-presentator Jimmy Fallon. Daarnaast won het Creative Arts Emmy Awards voor beste kostuums, beste make-up en beste hairstyling. In de laatste twee categorieën klopte Saturday Night Live de van oorsprong Nederlandse talentenjacht The Voice.

De documentaireserie Cosmos: A SpaceTime Odyssey volgde met vier Emmy's, net als Game of Thrones en True Detective. Een andere noemenswaardige winnaar was Uzo Aduba. Ze won in de categorie beste gastactrice voor haar doorbraakrol in de serie Orange is the New Black en gaf een emotionele toespraak. De Creative Arts Emmy Awards werden uitgereikt in Los Angeles.