Guinee: ebola onder controle

Guinee zegt de ebola-uitbraak in het land onder controle te hebben. Het aantal nieuwe besmettingen stokt in vergelijking met andere gebieden die zwaar gebukt gaan onder de epidemie. Zo zijn in Guinee slechts 9 nieuwe gevallen gemeld op 12 en 13 augustus, terwijl dat er in Liberia 116 waren en 27 in Sierra Leone.

Tot nu toe zijn 380 mensen in Guinee doodgegaan nadat ze ebola hadden opgelopen. In totaal zijn ruim 1100 mensen overleden na de ebola-uitbraak in West-Afrika.

Het West-Afrikaanse land gaat in het zuidoosten van het land wel een ebolakliniek heropenen. Reden dat de kliniek in het afgelegen gebied de deuren weer opent, is de toestroom van Guinezen die ebola hebben opgelopen in Liberia en Sierra Leone. In hun thuisland zouden ze betere zorg kunnen krijgen. Guinee is dan ook bang dat het aantal nieuwe besmettingen weer toeneemt, omdat de buurlanden de ziekte nog niet onder controle hebben.

Artsen zonder Grenzen schatte vrijdag nog in dat het een half jaar zou duren om de uitbraak van het dodelijke ebolavirus onder controle te krijgen.