31% Duitse stroom is groen

In 2014 is tot nu toe 31 procent van de Duitse stroom opgewekt door windmolens, zonnepanelen en waterkrachtcentrales. Dat meldt Business Week. 

Het is daarmee één der groenste energielanden van de beschaafde wereld. Vorig jaar werd al een kwart van de Duitse energie opgewekt uit natuurlijke energiebronnen.

Op Reddit grapt men dat 'de wereld duidelijk dient te worden verenigd onder sterk Duits leiderschap.'

Zonne-energie groeide in één jaar met 28 procent, wind met 19 procent. De consumptie van bruinkool nam sinds 2013 met 4 procent af, die van aardgas met een kwart. Kernenergie wist echter minder te dalen: slechts 2 procent minder dan vorig jaar.

In dit tempo zal het slechts nog een paar jaar duren voor het merendeel van Duitse energie compleet schoon zal zijn. In de VS wordt echter slechts 4 procent van de energie uit de natuur gehaald, meldt Business Week.

Duitsland loopt, zoals van oudsher al, technologisch kortom vér voor op de rest van het Westen. In Nederland liep het aandeel van groene stroom in 2013 zelfs behoorlijk terug van 12,5 naar 11,8 miljard kilowattuur - ongeveer 10 procent van het totaalverbruik.