Oprah Winfrey aangeklaagd om kippenvleugels

Oprah Winfrey is aangeklaagd om een eenmalige uitzending, getiteld Wingmen. Het programma gaat over twee vrienden die met hun snackcar gevulde kippenvleugels verkopen. Producent Rags to Rick heeft echter al een realityprogramma, Wing-Men, dat gaat over een man die kippenvleugelrestaurants uitbaat.

Rags to Rick stelt in Canada de namen 'wingmen' en 'wing-men' als handelsmerk te bezitten en daarvoor in de Verenigde Staten een aanvraag te hebben lopen. De producent heeft nu een aanklacht ingediend omdat hij verwacht dat de twee programma's, met vrijwel dezelfde titels en over praktisch hetzelfde onderwerp, voor verwarring bij het publiek zullen zorgen.

Hij wil dat het programma van Winfrey wordt verboden. Een woordvoerder van de talkshowkoningin zegt dat het Oprah Winfrey Network nog geen aanklacht heeft ontvangen.

Winfreys uitzending van Wingmen staat gepland voor zaterdagavond. De aanklacht van Rags to Rick komt waarschijnlijk te laat om nog tot een verbod te leiden. De pilotaflevering van Wing-Men verscheen al op 5 december op de Amerikaanse tv. Volgende afleveringen zijn al aangekondigd.