Ticketopbrengsten Minecraft-con gestolen

De Minecraft-conferentie Mineorama, georganiseerd door 'fans', werd vier dagen voordat het zou plaatsvinden geannuleerd. Volgens de organisatoren waren er problemen met de financiering en was het 'ZEKER GEEN SCAM!'. Zo'n 540 duizend dollar is verdwenen. 3600 tickets werden verkocht en één ticket kostte 150 dollar.

Mineorama zou plaatsvinden op 11 juli. Op 7 juli werd op de Facebookpagina een bericht geplaatst waarin werd bekendgemaakt dat de conferentie uitgesteld was. Op Twitter schreven de organisatoren dat het 'zeker geen scam' was, en dat er binnenkort meer informatie zou komen over het terugstorten van het geld. Sindsdien laten ze echter niets meer horen. De website is offline gehaald, het Twitteraccount is verwijderd en de Facebook blijft stil.

Kotaku kwam achter de contactgegevens van een van de organisatoren, maar het enige wat deze Timothy Carroll te zeggen had was: 'No comment'. Het is een aantal mensen al gelukt om hun geld terug te krijgen door middel van een terugvordering met hun creditcard, maar nog lang niet iedereen heeft hun geld teruggekregen.