Asscher: maag draaide om vanwege IS-tweet

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) heeft geen goed woord over voor de ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie die een controversiële tweet plaatste over de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). "Mijn maag draaide zich om toen ik het hoorde", zei Asscher vrijdag voor aanvang van de wekelijkse ministerraad in Den Haag.

"Het is zo'n klassieke vorm van antisemitisme. Het is allemaal een complot van de joden, we zagen dat destijds ook na de aanslagen op de twintowers", aldus Asscher. "Het is echt onvoorstelbaar. Dit is iemand die bij het rijk werkt en hoogopgeleid is. Daar word je een beetje mismoedig van." Volgens Asscher moet de voedingsbodem van antisemitisme weggenomen worden, via het onderwijs.

Ambtenaar en PvdA-lid Yasmina Haifi schreef eerder deze week dat de Islamitische Staat (IS) is opgezet door zionisten om de islam zwart te maken. De tweet trok ze woensdagochtend in, maar desondanks werd ze later op de dag geschorst door het ministerie. Haar detachering bij een andere tak van de overheid werd beëindigd.