Federer wacht clash met Murray na zege op Monfils

Roger Federer heeft zich donderdagavond naar de kwartfinale van het masterstoernooi in Cincinnati geslagen. De 33-jarige Zwitser, als tweede geplaatst, had daar tegen de Fransman Gaël Monfils wel drie sets voor nodig: 6-4, 4-6 en 6-3. Bij de laatste acht wacht hem een clash met Andy Murray.

De Schot (8) overleefde twee matchpoints tegen John Isner. Hij versloeg de Amerikaan met 6-7 (3), 6-4 en 7-6 (2). Murray leidt in onderlinge ontmoetingen tegen Federer met 11-10. In januari trof het tweetal elkaar voor het laatst. Op de Australian Open won de Zwitser, die al vijf keer de beste was in Ohio, in vier sets.

David Ferrer, de nummer zes van de plaatsingslijst, rekende af met Michail Joezjny. Het werd 7-5, 6-0 voor de Spanjaard. Ferrer kan zich nu opmaken voor een treffen met Tommy Robredo. Zijn landgenoot was eerder op de dag verrassend nummer een van de wereld Novak Djokovic de baas.

Bij de vrouwen walste Agnieszka Radwanska met tweemaal 6-1 over Sabine Lisicki heen. De als vierde geplaatste Poolse stuit in de kwartfinale op Caroline Wozniacki, die zich met 7-5 en 6-2 ontdeed van Angelique Kerber (6). Ana Ivanovic (9) ging ten koste van Svetlana Koeznetsova een ronde verder: 6-2, 2-6 en 6-3.