De Silvestro vindt tijd rijp voor Formule 1

Als het aan Simona de Silvestro ligt dan rijdt ze volgend jaar in de Formule 1. De 25-jarige Zwitserse heeft naam gemaakt in de IndyCar Series en wordt nu door Sauber klaargestoomd voor de F1. Ze wil de eerste vrouw in bijna veertig jaar worden die in een F1-race aan de start verschijnt.

De Silvestro: "Ik voel dat het nu tijd is. Ik zou deze sprong niet gemaakt hebben als het niet goed zou voelen of als het geen goede kans zou zijn geweest. Voor mij is het belangrijk om op het racegedeelte te focussen, want dat is waar je vroeg of laat door de mensen op afgerekend wordt of je nu man of vrouw bent."

De Zwitserse heeft eerder dit jaar al met een Sauber uit 2012 getest en ook heeft ze tijd doorgebracht in de simulator van Red Bull. De Silvestro is klaargestoomd volgens race-engineer Paul Russell van Sauber. "Ik denk dat er niet veel is dat ze niet kan met een auto. Ik zou graag zien dat ze de stap kan maken. Als de kans er is dat de stap gezet kan worden dan moet ze zo goed mogelijk voorbereid zijn."