Robin Williams had ziekte van Parkinson

Robin Williams kreeg vlak voor zijn dood te horen dat hij de ziekte van Parkinson had. "Robin was nog steeds nuchter, worstelde met depressies en angsten en had vroege symptomen van de ziekte van Parkinson, wat hij nog niet bekend wilde maken", zegt zijn vrouw Susan Schneider in een verklaring aan Amerikaanse media. De acteur, die in het verleden worstelde met verslavingen, werd maandag op 63-jarige leeftijd dood gevonden. Hij had zichzelf opgehangen.

Schneider, met wie Williams in 2011 trouwde, zegt dat haar echtgenoot het erg belangrijk vond om klaar te staan voor anderen. "Robin wilde dat we lachen en minder bang zijn." Volgens Schneider heeft de acteur daardoor veel mensen geraakt. "We putten kracht uit alle lieve berichten van miljoenen mensen die hij heeft geraakt."

"Het mooiste dat hij achterlaat, naast zijn drie kinderen, is het plezier en geluk dat hij anderen heeft gebracht. Vooral aan de mensen die het ook moeilijk hebben." Schneider hoopt dat anderen door de dood van Williams de kracht vinden om hulp te zoeken. "Dat ze zorg en steun zoeken om wat voor problemen aan te pakken zodat ze zich mogelijk minder bang voelen."