Rutten had Eto'o ook wel willen hebben

Feyenoord jaagt nog altijd op een veelscorende spits, die de vertrokken Graziano Pellè moet vervangen. In aanloop naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen liet trainer Fred Rutten een verrassende naam vallen: Samuel Eto'o.

De Rotterdamse ploeg staat weliswaar op het punt om een spits, Colin Kazim-Richards, aan te trekken. Dat is echter niet de spits waar het legioen op hoopt. "Natuurlijk had ik Eto'o wel willen hebben", aldus Rutten op de persconferentie. "Dat soort spelers brengen echt dat extra's. Maar het gaat om financiële overwegingen. Je kan onverantwoorde risico's nemen door Eto'o te contracteren, maar de club wil gezond blijven. Daar is het beleid van de club op gericht."

Toch wilde Rutten niet onthullen of Eto'o daadwerkelijk bij Feyenoord is aangeboden. "Ik neem hem als voorbeeld. Het is bovendien ook geen garantie. Vorig jaar had Feyenoord een spits die heel veel scoorde. Maar uiteindelijk werd daarmee ook niet gewonnen wat je zou willen: het kampioenschap of de beker."

Eerder maakten zowel Ajax als PSV bekend, dat Eto'o bij hen was aangeboden. De Amsterdammers zouden in gesprek zijn met de aanvaller, waar de Eindhovense formatie ervoor koos om het aanbod naast zich neer te leggen. Ook andere Europese ploegen zouden benaderd zijn.