Rekik opnieuw verhuurd aan PSV

Het heeft even geduurd, maar vanochtend stond hij dan eindelijk op het trainingsveld bij PSV: Karim Rekik. In de afgelopen week was zijn komst nog onzeker, maar eigenaar Manchester City heeft nu eindelijk groen licht gegeven voor een nieuwe verhuurperiode.

Thijs Slegers, PSV-watcher voor Voetbal International, was vandaag bij de training van PSV aanwezig en zag de verdediger op het veld staan. Rekik speelde vorig seizoen ook al voor PSV en kwam toen 25 keer in actie. In deze reeks wedstrijden was hij goed voor één doelpunt. Ook was hij twee keer actief in de Europa League. Deze duels wisten de Eindhovenaren echter niet te winnen.

In het verleden doorliep Rekik de jeugdopleidingen van SVV Scheveningen en Feyenoord, waarna hij in 2011 naar Manchester City verkaste. Deze ploeg verhuurde hem vervolgens aan Portsmouth, Blackburn Rovers en PSV om ervaring op te laten doen.

Rekik kan komend weekend in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda zijn rentree in het shirt van PSV maken.