Wilders roept op tot demonstreren in Den Haag

Geert Wilders roept mensen op om deel te nemen aan een tweede Mars van de Vrijheid in Den Haag. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. De PVV-leider stelt dat talloze mensen in het land zich ergeren aan hoe moslimextremisten en jonge relschoppers de demonstratie van zondag hebben verstoord.

Zo'n tweehonderd mensen liepen mee met het protest en eisten dat er veel harder moet worden opgetreden tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Tegendemonstranten verstoorden de demonstratie echter door onder meer geweld tegen journalisten te gebruiken.

"We moeten laten zien dat we dat niet pikken", zegt Wilders tegen De Telegraaf. "We moeten er met tienduizenden heen. Desnoods loop ik er in m'n eentje met de Nederlandse vlag. Al zullen de mensen die mij beveiligen dat geen goed idee vinden", aldus de politicus over de demonstratie die gepland is voor 20 september.

De PVV-leider hekelde eerder deze week de houding van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Hij wilde zijn vakantie niet afbreken vanwege de rellen in de Schilderswijk. Inmiddels is hij echter op dat besluit teruggekomen, omdat de gemeenteraad in Den Haag donderdagavond een spoeddebat wil houden over de situatie.