Max Verstappen Red Bull Junior

Max Verstappen is per direct opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull Racing. De 16-jarige zoon van Jos Verstappen maakte dit jaar zeer veel indruk in zijn debuutseizoen in de Formule 3 en stond in de belangstelling van vele Formule 1-teams. Uiteindelijk troefde Red Bull de andere belangrijke kandidaat Mercedes af.

Max Verstappen: "Het spreekt voor zich dat ik dolblij ben en me vereerd voel deel uit te maken van het Red Bull Junior Team, dat al zoveel coureurs succesvol tot in de Formule 1 heeft gebracht. Vanzelfsprekend grijp ik deze kans met twee handen aan om samen met Red Bull alles in het werk te stellen mijn carrière te ontplooien en maximaal te presteren. Ik wil Dr. Helmut Marko ontzettend bedanken voor zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van dit contract en Red Bull voor het in mij gestelde vertrouwen."

Verstappen zal dit weekend op de Nürburgring in de Formule 3 al onder de vlag van Red Bull rijden bij zijn huidige team Van Amersfoort Racing. Voor die renstal won de jonge Limburger dit jaar al zeven races, waaronder hattricks op Spa-Francorchamps en de Norisring. Ook won de Nederlander de Masters op Zandvoort. Later dit jaar reist hij af naar Macau voor de belangrijke F3-race aldaar.

Vandaag kwam Verstappen al even voor zijn nieuwe broodheer in actie: "Het Red Bull Junior Team stelt me in staat om veel te testen in de hogere klassen zoals Formule Renault 3.5. Vandaag al had ik mijn eerste testdag op de Red Bull Ring, welke zal helpen om uiteindelijk samen met alle ervaring en kennis van Red Bull tot een weloverwogen besluit over mijn verdere toekomst te komen."