Meisje overleden door aanrijding bij dropping

Een 10-jarig meisje is overleden aan de verwondingen die ze maandagavond opliep bij een aanrijding in Beltrum. Het kind deed mee aan een dropping die door een camping was georganiseerd. Dat meldt de politie dinsdag.

Het meisje uit Warnsveld raakte zwaargewond bij de aanrijding op de Deventer Kunstweg. Ze liep daar rond 22.15 uur met drie andere kinderen en een begeleider in de richting van Groenlo. De groep liep aan de linkerkant van de weg toen vanuit Groenlo een auto kwam gereden die werd bestuurd door een 19-jarige man.

Hij reed het meisje aan. Ze liep daardoor botbreuken en hersenletsel op en moest per traumahelikopter naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar overleed ze maandagnacht aan haar verwondingen.

Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Een blaastest heeft in ieder geval aangetoond dat de bestuurder geen alcohol had gedronken. De politie vraagt getuigen contact op te nemen, in het bijzonder de bestuurder van een personenauto die rond 22.10 uur vanuit de richting Groenlo naar Borculo reed.