[EK] Visser ondanks uitschakeling tevreden, Koster baalt

Maureen Koster en Nadine Visser werden dinsdagochtend beiden uitgeschakeld in de series op het EK atletiek in Zürich. Koster had op de 1500 meter gehoopt dat ze bij de topvijf zou kunnen eindigen. Visser, vorige maand goed voor brons op het WK junioren, zag het EK vooral als een extraatje.

"Ik baal enorm, want ik heb weer in een rommelige race geen goede positie gehad", begon Koster tegenover Losseveter. "Ik kon nog herstellen van een bijna-struikelpartij in het begin en had ook geen problemen met het tempo. In de laatste ronde wilde ik in de buitenbaan naar voren lopen, want in de binnenbaan wordt ik altijd ingesloten, maar dat ging gewoon niet. Het is hem gewoon niet geworden, dus ik baal echt enorm."

Koster is er nog niet helemaal over uit wat haar plannen na Zürich zijn: "Na het EK wilde ik eventueel in een wedstrijd in de Diamond League lopen, maar dat was een beetje afhankelijk van wat ik hier zou doen. De finale heb ik niet gehaald, dus dat zit er misschien niet meer in."

Visser mistte een plekje in de halve finales op vijf duizendsten van een seconde, maar was toch niet geheel ontevreden. "Ik vond het een goede race, met een prima start. Daarna kon ik wel lekker doorlopen, maar ik wist ook dat ik een perfecte race nodig had om bij mijn PR in te buurt te komen. Het is wel balen dat ik dan niet door ben, want ik zag dat er ook meiden met 13,17 en 13,21 doorgingen, dat is altijd zuur. Dat is nu dus even balen, maar ik kan wel tevreden zijn met mijn race."

Visser mocht meedoen aan het EK omdat ze tijdens het WK junioren in de Verenigde Staten de EK-limiet liep. "Ik moest nu, anders dan op het WK junioren, in de series al gelijk volle bak gaan. Dat lukte wel, maar het was dus net niet genoeg. Dat ik hier mee mocht doen was sowieso al een extraatje, maar toch baal je dan wel als het net niet lukt. Ik kan echter wel gewoon tevreden zijn."