[EK] Hepatitis B en voedselvergiftiging voor Russen

De Russen Anatoliy Rybakov en Anisya Kirdyapkina moeten verstek laten gaan voor het EK atletiek in Zürich. Rybakov is dit jaar de nummer zes van Europa op de 10 kilometer en zou samen met tweelingbroer Yevgeniy van start gaan op die afstand.

Tijdens de laatste medische controle voor de reis naar Zwitserland werd er echter hepatitis B geconstateerd bij Rybakov. Hij pakte vorig jaar op de 10 kilometer nog het zilver tijdens de Universiade. Ook heeft hij op de 5 en 10 kilometer Europese juniorentitels op zijn palmares staan.

Kirdyapkina zou als topfavoriete aan de start verschijnen van de 20 kilometer snelwandelen, waarop ze in 2011 en 2013 brons en zilver pakte op het WK. De 24-jarige atlete werd echter met een ernstige voedselvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis, waar ze enkele dagen door heeft moeten brengen. De reis naar Zürich moest daardoor afgelast worden. 

Eerder werd al bekend dat de deelname van de eveneens Russische Natalya Aristarkhova op de 3000 meter steeplechase zeer twijfelachtig was. De nummer vier van Europa dit jaar heeft een blessure aan haar achillespees en lijkt niet op tijd te kunnen herstellen.